Export daalt met 300.000 vaten

Volgens Petrologistics, een Zwitserse consultant op de oliemarkt, exporteerde Iran deze maand 300.000 vaten per dag minder. Stephen Schork, president van de Schork Group, signaleerde dat het bericht een aantal automatische kooporders op gang bracht, met de koersstijging tot gevolg.

Hij sluit niet uit dat een groot deel van de stijging op rekening van speculatie mag worden geschreven. Dat de oliemarkt weer deels door speculanten wordt gedomineerd, werd al vaker door handelaren aangekaart. Iedereen gelooft dat de olieprijs gaat stijgen en daarom stijgt die ook effectief.

Spanningen gaan verder oplopen

John Kilduff, partner bij hedge fund Again Capital LLC, is van mening dat de spanningen in de regio rond Iran nog verder gaan oplopen. Anticiperend daarop heeft hij long-posities in olie ingenomen. Kilduff sluit niet uit dat we vroeg of laat een echte 'spike', zeg maar een plotse forse opwaartse beweging, in de olieprijs te zien gaan krijgen.

Saoedi-Arabië heeft weliswaar beloofd om het wegvallen van de Iraanse export te compenseren, maar Kilduff twijfelt er aan of de Saoedi's in staat zullen zijn om de daad bij het woord te voegen. Iran zou dit jaar 1,90 miljoen vaten ruwe olie exporteren, waar dat vorige maand nog 2,20 miljoen vaten was.

Export daalt met 300.000 vaten Volgens Petrologistics, een Zwitserse consultant op de oliemarkt, exporteerde Iran deze maand 300.000 vaten per dag minder. Stephen Schork, president van de Schork Group, signaleerde dat het bericht een aantal automatische kooporders op gang bracht, met de koersstijging tot gevolg. Hij sluit niet uit dat een groot deel van de stijging op rekening van speculatie mag worden geschreven. Dat de oliemarkt weer deels door speculanten wordt gedomineerd, werd al vaker door handelaren aangekaart. Iedereen gelooft dat de olieprijs gaat stijgen en daarom stijgt die ook effectief. Spanningen gaan verder oplopen John Kilduff, partner bij hedge fund Again Capital LLC, is van mening dat de spanningen in de regio rond Iran nog verder gaan oplopen. Anticiperend daarop heeft hij long-posities in olie ingenomen. Kilduff sluit niet uit dat we vroeg of laat een echte 'spike', zeg maar een plotse forse opwaartse beweging, in de olieprijs te zien gaan krijgen. Saoedi-Arabië heeft weliswaar beloofd om het wegvallen van de Iraanse export te compenseren, maar Kilduff twijfelt er aan of de Saoedi's in staat zullen zijn om de daad bij het woord te voegen. Iran zou dit jaar 1,90 miljoen vaten ruwe olie exporteren, waar dat vorige maand nog 2,20 miljoen vaten was.