Een paar macro-economische indicatoren gaven enige ruimte voor optimisme. De kleinhandelsverkopen zijn in januari onverwacht met 1% gestegen. Die stijging is echter onvoldoende om al te stellen dat de consument de recessie heeft verteerd.

Anderzijds waren de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering minder sterk dan verwacht gestegen. Hoe dan ook, er was nog steeds sprake van een stijging.

Daarnaast zijn de prijzen voor bestaande huizen in de Verenigde Staten in het vierde kwartaal met 12,40% gedaald, wat vooral te wijten was aan de 'foreclosures' (de gedwongen verkopen van huizen door mensen die hun woonkrediet niet meer kunnen aanpassen).

Een paar macro-economische indicatoren gaven enige ruimte voor optimisme. De kleinhandelsverkopen zijn in januari onverwacht met 1% gestegen. Die stijging is echter onvoldoende om al te stellen dat de consument de recessie heeft verteerd. Anderzijds waren de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering minder sterk dan verwacht gestegen. Hoe dan ook, er was nog steeds sprake van een stijging. Daarnaast zijn de prijzen voor bestaande huizen in de Verenigde Staten in het vierde kwartaal met 12,40% gedaald, wat vooral te wijten was aan de 'foreclosures' (de gedwongen verkopen van huizen door mensen die hun woonkrediet niet meer kunnen aanpassen).