Inmiddels zijn er opnieuw dagelijks stakingen, die de toch al wankele Griekse economie zware schade toebrengen. Grieken die staken krijgen geen loon, met als gevolg dat ze ook geen belastingen betalen.

Dat de Griekse propagandamachine zonder brandstof dreigt te vallen, blijkt echter vooral uit de belastinginkomsten.

In januari zijn die namelijk fors gedaald, zoals deze week door het ministerie van Financiën werd bekendgemaakt. Ten opzichte van twaalf maanden geleden zijn de belastingopbrengsten met 16% gedaald.

Uiteindelijk dreigt zo de ganse Griekse gemeenschap in elkaar te storten, want minder inkomsten betekent dat de Griekse regering ook minder te spenderen heeft.

Inmiddels zijn er opnieuw dagelijks stakingen, die de toch al wankele Griekse economie zware schade toebrengen. Grieken die staken krijgen geen loon, met als gevolg dat ze ook geen belastingen betalen. Dat de Griekse propagandamachine zonder brandstof dreigt te vallen, blijkt echter vooral uit de belastinginkomsten. In januari zijn die namelijk fors gedaald, zoals deze week door het ministerie van Financiën werd bekendgemaakt. Ten opzichte van twaalf maanden geleden zijn de belastingopbrengsten met 16% gedaald. Uiteindelijk dreigt zo de ganse Griekse gemeenschap in elkaar te storten, want minder inkomsten betekent dat de Griekse regering ook minder te spenderen heeft.