Anderzijds werd vorige week ook een forse daling van de credit default swaps op de Europese banken vastgesteld. De Markit iTraxx SovX Western Europe index, die de kostprijs meet van credit default swaps, is op een week tijd met 12% gedaald, de index voor de Europese banken zelfs met 13%.

Het waren niet zozeer de resultaten van de stress testst bij de Europese banken die het vertrouwen ondersteunden, als wel het feit dat er nieuwe informatie over de situatie in de banksector werd bekendgemaakt.

Gavan Nolan, credit researcher bij Markit in London, merkt op dat de banken meer details gaven over hun blootstelling aan Griekse en andere overheidsobligaties waardoor de risico beter ingeschat kunnen worden. Dat is een positief signaal voor de financiële markten.

Anderzijds werd vorige week ook een forse daling van de credit default swaps op de Europese banken vastgesteld. De Markit iTraxx SovX Western Europe index, die de kostprijs meet van credit default swaps, is op een week tijd met 12% gedaald, de index voor de Europese banken zelfs met 13%. Het waren niet zozeer de resultaten van de stress testst bij de Europese banken die het vertrouwen ondersteunden, als wel het feit dat er nieuwe informatie over de situatie in de banksector werd bekendgemaakt. Gavan Nolan, credit researcher bij Markit in London, merkt op dat de banken meer details gaven over hun blootstelling aan Griekse en andere overheidsobligaties waardoor de risico beter ingeschat kunnen worden. Dat is een positief signaal voor de financiële markten.