Dat is natuurlijk slecht nieuws voor bedrijven als Alcoa, de grootste aluminiumproducent in de wereld. De lagere aluminiumproductie laat vermoeden dat de Amerikaanse economie minder sterk is dan eerst was aangenomen.

Alcoa liet nog goede winstcijfers over het tweede kwartaal optekenen en maakte bij het geven van de guidance geen gewag van een verzwakking op de markt. Mogelijk is de situatie op de aluminiummarkt op relatief korte termijn verslechterd. Alcoa heeft in ieder geval al maatregelen aangekondigd.

Het bedrijf zal de productie wat afbouwen en de reservevoorraden aanspreken. Volgens sommige analisten is de gedaalde aluminiumproductie het gevolg van een verminderde vraag naar auto's en vliegtuigen. Dat wordt echter tegengesproken door het feit dat de Amerikaanse autoverkopen in juli zich nog op een recordniveau bevonden.

Dat is natuurlijk slecht nieuws voor bedrijven als Alcoa, de grootste aluminiumproducent in de wereld. De lagere aluminiumproductie laat vermoeden dat de Amerikaanse economie minder sterk is dan eerst was aangenomen. Alcoa liet nog goede winstcijfers over het tweede kwartaal optekenen en maakte bij het geven van de guidance geen gewag van een verzwakking op de markt. Mogelijk is de situatie op de aluminiummarkt op relatief korte termijn verslechterd. Alcoa heeft in ieder geval al maatregelen aangekondigd. Het bedrijf zal de productie wat afbouwen en de reservevoorraden aanspreken. Volgens sommige analisten is de gedaalde aluminiumproductie het gevolg van een verminderde vraag naar auto's en vliegtuigen. Dat wordt echter tegengesproken door het feit dat de Amerikaanse autoverkopen in juli zich nog op een recordniveau bevonden.