De markt had gevreesd dat deze cycloon de Australische suikerproductie zware schade zou toebrengen en dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. Een correctie in de suikerprijs was dan ook onvermijdelijk geworden.

Jeff Bauml, senior vice president bij broker R.J. O'Brien & Associates in New York, verwees naar het feit dat de suikerprijs in de afgelopen weken bijzonder fors was gestegen.

De ICE Futures U.S. in New York, de beurs waarop suiker wordt verhandeld, heeft maatregelen om grote prijsschommelingen te voorkomen op de lange baan geschoven. Dat maakt dat forse bewegingen nog steeds mogelijk zijn.

De markt had gevreesd dat deze cycloon de Australische suikerproductie zware schade zou toebrengen en dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. Een correctie in de suikerprijs was dan ook onvermijdelijk geworden. Jeff Bauml, senior vice president bij broker R.J. O'Brien & Associates in New York, verwees naar het feit dat de suikerprijs in de afgelopen weken bijzonder fors was gestegen. De ICE Futures U.S. in New York, de beurs waarop suiker wordt verhandeld, heeft maatregelen om grote prijsschommelingen te voorkomen op de lange baan geschoven. Dat maakt dat forse bewegingen nog steeds mogelijk zijn.