Zimmerman gelooft dat de grondstoffenprijzen kunnen terugvallen met meer dan 40%, tot het laagste niveau voor de afgelopen 16 maanden. De daling zou met name het gevolg zijn van de deflatoire druk die we momenteel zien.

De Standard & Poor's GSCI Index, die 24 grondstoffen covert, vertoont volgens Zimmermann een merkwaardige correlatie met die van de S&P 500 index. De beurs dateert de prijsbewegingen op de oliemarkt, maar ook die van koper en zilver.

Dat betekent volgens Zimmerman dat de grondstoffenprijzen nu bewegen op basis van de economische verwachtingen, waar dat vroeger op basis van vraag en aanbod gebeurde. In het verleden is die correlatie tussen beurs en grondstoffen nog nooit zo groot geweest.

Zimmerman gelooft dat de grondstoffenprijzen kunnen terugvallen met meer dan 40%, tot het laagste niveau voor de afgelopen 16 maanden. De daling zou met name het gevolg zijn van de deflatoire druk die we momenteel zien. De Standard & Poor's GSCI Index, die 24 grondstoffen covert, vertoont volgens Zimmermann een merkwaardige correlatie met die van de S&P 500 index. De beurs dateert de prijsbewegingen op de oliemarkt, maar ook die van koper en zilver. Dat betekent volgens Zimmerman dat de grondstoffenprijzen nu bewegen op basis van de economische verwachtingen, waar dat vroeger op basis van vraag en aanbod gebeurde. In het verleden is die correlatie tussen beurs en grondstoffen nog nooit zo groot geweest.