Dat komt overeen met eerder in de media genoemde bedragen. UBS heeft echter aangeven een extra voorziening te treffen van CHF 0,7 miljard voor de juridische nasleep van de manipulatie van de libor-rente.

Het vierde kwartaal kleurt nog roder door CHF 0,5 miljard aan extra reorganisatiekosten en CHF 0,4 miljard aan kredietverliezen. Over het hele jaar verwacht UBS een winst voor belastingen van CHF 2,5 tot 3 miljard en stabiele kapitaalratio's volgens Basel III-richtlijnen.

De analisten van ABN Amro handhaven ook na het licht teleurstellende nieuws hun opinie kopen voor UBS. Niet zozeer de opgelegde boete stelt teleur als wel het groter dan verwachte verlies in het laatste kwartaal van het jaar. Dat verlies is echter te overzien voor de Zwitserse bank.

De mening van ABN Amro over het aandeel wijzigt niet, hoewel juridische risico's op de loer blijven liggen. Het kostenbesparingsprogramma, de afbouw van de zakenbankactiviteiten, de solide kapitaalbuffers en de geringe blootstelling aan de Europese schuldencrisis pleiten echter in het voordeel van de bank. Omdat verscheidene banken moeten schikken in het Libor-schandaal valt het ook mee met de reputatieschade.

Dat komt overeen met eerder in de media genoemde bedragen. UBS heeft echter aangeven een extra voorziening te treffen van CHF 0,7 miljard voor de juridische nasleep van de manipulatie van de libor-rente. Het vierde kwartaal kleurt nog roder door CHF 0,5 miljard aan extra reorganisatiekosten en CHF 0,4 miljard aan kredietverliezen. Over het hele jaar verwacht UBS een winst voor belastingen van CHF 2,5 tot 3 miljard en stabiele kapitaalratio's volgens Basel III-richtlijnen. De analisten van ABN Amro handhaven ook na het licht teleurstellende nieuws hun opinie kopen voor UBS. Niet zozeer de opgelegde boete stelt teleur als wel het groter dan verwachte verlies in het laatste kwartaal van het jaar. Dat verlies is echter te overzien voor de Zwitserse bank. De mening van ABN Amro over het aandeel wijzigt niet, hoewel juridische risico's op de loer blijven liggen. Het kostenbesparingsprogramma, de afbouw van de zakenbankactiviteiten, de solide kapitaalbuffers en de geringe blootstelling aan de Europese schuldencrisis pleiten echter in het voordeel van de bank. Omdat verscheidene banken moeten schikken in het Libor-schandaal valt het ook mee met de reputatieschade.