De opmerkelijke elementen die sinds 1 januari 2009 van invloed zijn op de onderneming, hebben, voor wat haar belangrijkste deelnemingen betreft, betrekking op de overdracht van het saldo van haar aandelen Richemont, BAT en Reinet.

Sofina heeft haar aandelen Distrigas aangeboden voor het openbaar overnamebod dat de Italiaanse onderneming ENI begin januari heeft gelanceerd en is overgegaan tot enkele beperkte desinvesteringen op activa die beschikbaar waren voor verkoop.

Sofina profiteerde op deze manier van de relatief goede beurskoersen van deze deelnemingen om de beschikbare geldmiddelen te verhogen.

De onderneming is eveneens ingegaan op de verzoeken tot storting van haar belangrijkste partners op lange termijn in de sector van de "private equity".

Sofina is verscheidene ondernemingen uit haar portefeuille blijven steunen, onder andere door middel van inschrijving op obligatie-uitgiftes door Bowers & Wilkins in Engeland en op de lopende uitgifte door Landys & Gyr in Zwitserland.

Sinds het einde van het vorige boekjaar zijn er geen gebeurtenissen die de liquiditeit, de solvabiliteit of de rendabiliteit van de vennootschap grondig zouden kunnen veranderen. De portefeuille van beursgenoteerde deelnemingen van Sofina blijft de invloed ondergaan van de daling van de beursmarkten sinds begin dit jaar.

De opmerkelijke elementen die sinds 1 januari 2009 van invloed zijn op de onderneming, hebben, voor wat haar belangrijkste deelnemingen betreft, betrekking op de overdracht van het saldo van haar aandelen Richemont, BAT en Reinet. Sofina heeft haar aandelen Distrigas aangeboden voor het openbaar overnamebod dat de Italiaanse onderneming ENI begin januari heeft gelanceerd en is overgegaan tot enkele beperkte desinvesteringen op activa die beschikbaar waren voor verkoop.Sofina profiteerde op deze manier van de relatief goede beurskoersen van deze deelnemingen om de beschikbare geldmiddelen te verhogen. De onderneming is eveneens ingegaan op de verzoeken tot storting van haar belangrijkste partners op lange termijn in de sector van de "private equity". Sofina is verscheidene ondernemingen uit haar portefeuille blijven steunen, onder andere door middel van inschrijving op obligatie-uitgiftes door Bowers & Wilkins in Engeland en op de lopende uitgifte door Landys & Gyr in Zwitserland. Sinds het einde van het vorige boekjaar zijn er geen gebeurtenissen die de liquiditeit, de solvabiliteit of de rendabiliteit van de vennootschap grondig zouden kunnen veranderen. De portefeuille van beursgenoteerde deelnemingen van Sofina blijft de invloed ondergaan van de daling van de beursmarkten sinds begin dit jaar.