De economen van het Economic Policy Institute verwijzen naar de zogenaamde currency wars, de strijd die nog steeds woedt op de valutamarkten om een zo laag mogelijke koers voor de eigen munt vast te leggen. Kwestie van de exportgerichte bedrijven een duwtje in de rug te geven.

Het Economic Policy Institute is van mening dat het volstaat om de koers van de Amerikaanse dollar fors te devalueren om de economie in de Verenigde Staten een krachtige impuls te geven. Een devaluatie van de dollar zou op termijn 6 miljoen nieuwe jobs kunnen opleveren.

De economen van het Economic Policy Institute verwijzen naar de zogenaamde currency wars, de strijd die nog steeds woedt op de valutamarkten om een zo laag mogelijke koers voor de eigen munt vast te leggen. Kwestie van de exportgerichte bedrijven een duwtje in de rug te geven. Het Economic Policy Institute is van mening dat het volstaat om de koers van de Amerikaanse dollar fors te devalueren om de economie in de Verenigde Staten een krachtige impuls te geven. Een devaluatie van de dollar zou op termijn 6 miljoen nieuwe jobs kunnen opleveren.