Gisteren wisten de aandelenmarkten volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking een beetje te herstellen van de klap van de dagen voordien en dit ondanks wat bijkomende onrust uit de Portugese obligatiemarkt en in afgeliede orde de obligatiemarkt in de periferie.

Belangrijker was dat de minutes van de FED de markten dan weer wat konden geruststellen. In de meeting van 17-18 juni werd er we'll degelijk gepraat over het verminderen van de monetaire stimulus maar kwam toch ook naar voren dat de meerderheid van de leden van het FOMC nog steeds verkiezen voorzichtig te blijven wanneer het gaat over de verkrapping van het monetaire beleid.

Desalniettemin blijft wat de Fed zegt en doet en vooral hoe de rente daar op reageert de meest marktbepalende factor voor de komende maanden.

Gisteren wisten de aandelenmarkten volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking een beetje te herstellen van de klap van de dagen voordien en dit ondanks wat bijkomende onrust uit de Portugese obligatiemarkt en in afgeliede orde de obligatiemarkt in de periferie. Belangrijker was dat de minutes van de FED de markten dan weer wat konden geruststellen. In de meeting van 17-18 juni werd er we'll degelijk gepraat over het verminderen van de monetaire stimulus maar kwam toch ook naar voren dat de meerderheid van de leden van het FOMC nog steeds verkiezen voorzichtig te blijven wanneer het gaat over de verkrapping van het monetaire beleid. Desalniettemin blijft wat de Fed zegt en doet en vooral hoe de rente daar op reageert de meest marktbepalende factor voor de komende maanden.