De herrie op de valutamarkten betekent volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dat we op korte tot middellange termijn nog meer nervositeit en volatiliteit mogen verwachten.

Op iets langere termijn zullen de groeimarkten een steeds groter deel van de wereldeconomie voor hun rekening gaan nemen en dat moet zich uiteindelijk ook vertalen in een groter stuk van de wereldwijde marktkapitalisatie.

Voor de mature markten lijken de groeimarkten perikelen meer een excuus dan wat anders om winst te nemen en wat geld van de tafel te halen nadat ze in een zeer overgekochte toestand waren geraakt.

Gijsels blijft hier koper van elke (serieurze) terugval omdat de aantrekkende economie gekoppeld aan een nog steeds zeer expansief monetair beleid een goede voedingsbodem vormen voor verdere koersstijgingen.

De herrie op de valutamarkten betekent volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dat we op korte tot middellange termijn nog meer nervositeit en volatiliteit mogen verwachten. Op iets langere termijn zullen de groeimarkten een steeds groter deel van de wereldeconomie voor hun rekening gaan nemen en dat moet zich uiteindelijk ook vertalen in een groter stuk van de wereldwijde marktkapitalisatie. Voor de mature markten lijken de groeimarkten perikelen meer een excuus dan wat anders om winst te nemen en wat geld van de tafel te halen nadat ze in een zeer overgekochte toestand waren geraakt. Gijsels blijft hier koper van elke (serieurze) terugval omdat de aantrekkende economie gekoppeld aan een nog steeds zeer expansief monetair beleid een goede voedingsbodem vormen voor verdere koersstijgingen.