De grondstoffen liggen goed op koers, met onder andere een stevige winst voor Anglo American en BP. In de staalsector gaan Arcelor Mittal en ThyssenKrupp nog eens voluit. Ook de banksector profiteert volop van het verbeterde beursklimaat.

In Brussel boekt de BEL 20 een winst van circa 4%, waardoor de index de kaap van 1900 punten in het vizier krijgt. De banksector en de industrials nemen niet onverwacht het voortouw.

Het sentiment op de wereldbeurzen is in de afgelopen dagen opnieuw verbeterd en dit ondanks de publicatie van desastreuze cijfers over de werkgelegenheid in de Verenigde Staten.

Intra-day gedroegen de Ameikaanse beurzen zich afgelopen vrijdag bijzonder volatiel, met forse fluctuaties in beide richtingen. Dergelijke bewegingen zijn typisch voor berenmarktrally's.

Op het vlak van bedrijfsresultaten valt er vandaag weinig te melden. Toch kijken we uit naar de publicatie van de resultaten van National Semiconductor later vandaag. (*)

De grondstoffen liggen goed op koers, met onder andere een stevige winst voor Anglo American en BP. In de staalsector gaan Arcelor Mittal en ThyssenKrupp nog eens voluit. Ook de banksector profiteert volop van het verbeterde beursklimaat.In Brussel boekt de BEL 20 een winst van circa 4%, waardoor de index de kaap van 1900 punten in het vizier krijgt. De banksector en de industrials nemen niet onverwacht het voortouw. Het sentiment op de wereldbeurzen is in de afgelopen dagen opnieuw verbeterd en dit ondanks de publicatie van desastreuze cijfers over de werkgelegenheid in de Verenigde Staten. Intra-day gedroegen de Ameikaanse beurzen zich afgelopen vrijdag bijzonder volatiel, met forse fluctuaties in beide richtingen. Dergelijke bewegingen zijn typisch voor berenmarktrally's. Op het vlak van bedrijfsresultaten valt er vandaag weinig te melden. Toch kijken we uit naar de publicatie van de resultaten van National Semiconductor later vandaag. (*)