Het "zorgenkind" waar we volgens professor Stefan Duchateau vooral onze aandacht op moet richten ligt verder oostwaarts dan Rusland en is een economisch zwaargewicht. Dit in tegenstelling met Rusland dat de steile achteruitgang van zijn economisch belang moet compenseren met het opzichtig rollen van geopolitieke spierballen.

De recente evolutie van de Chinese economie wijst onmiskenbaar op een verdere groeivertraging die van aard is om niet alleen de eigen dynamiek te ondergraven maar ook de ganse Zuidoost Aziatische regio van haar opwaarts pad af te leiden. Vertragende groeicijfers zijn niet vrijblijvend: Hierdoor verzwakken immers de locale munten waardoor de inflatiedreiging toeneemt en de rentevoeten worden opgejaagd en de groei verder vertraagd. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Het "zorgenkind" waar we volgens professor Stefan Duchateau vooral onze aandacht op moet richten ligt verder oostwaarts dan Rusland en is een economisch zwaargewicht. Dit in tegenstelling met Rusland dat de steile achteruitgang van zijn economisch belang moet compenseren met het opzichtig rollen van geopolitieke spierballen. De recente evolutie van de Chinese economie wijst onmiskenbaar op een verdere groeivertraging die van aard is om niet alleen de eigen dynamiek te ondergraven maar ook de ganse Zuidoost Aziatische regio van haar opwaarts pad af te leiden. Vertragende groeicijfers zijn niet vrijblijvend: Hierdoor verzwakken immers de locale munten waardoor de inflatiedreiging toeneemt en de rentevoeten worden opgejaagd en de groei verder vertraagd. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.