Na over een periode van drie weken met meer dan 20% te zijn gedaald, steeg de olieprijs gisteren met 4%. Die stijging was de grootste sinds die van 30 september van vorig jaar.

De oliehandelaren negeerden voor één keer de Europese problemen en focusten zich op enkele meevallende macro-economische indicatoren in de Verenigde Staten. Onder andere de bestellingen van duurzame goederen vielen beter dan verwacht mee.

Tom Kloza, uitgever en hoofd analyse bij Oil Price Information Service, is van mening dat olie nu ondergewaardeerd is. Bovendien lijkt de rust op de beurzen alleszins voorlopig te zijn teruggekeerd. Kloza is er echter nog niet van overtuigd dat de correctie bij de grondstoffen al achter de rug is.

Een vat crude kost nu opnieuw meer dan 71,50 dollar, de prijs voor een vat Brent steeg tot 71,75 dollar. In beide gevallen was er sprake van 2 dollar meer in vergelijking met het slotniveau van dinsdag.

Na over een periode van drie weken met meer dan 20% te zijn gedaald, steeg de olieprijs gisteren met 4%. Die stijging was de grootste sinds die van 30 september van vorig jaar. De oliehandelaren negeerden voor één keer de Europese problemen en focusten zich op enkele meevallende macro-economische indicatoren in de Verenigde Staten. Onder andere de bestellingen van duurzame goederen vielen beter dan verwacht mee. Tom Kloza, uitgever en hoofd analyse bij Oil Price Information Service, is van mening dat olie nu ondergewaardeerd is. Bovendien lijkt de rust op de beurzen alleszins voorlopig te zijn teruggekeerd. Kloza is er echter nog niet van overtuigd dat de correctie bij de grondstoffen al achter de rug is. Een vat crude kost nu opnieuw meer dan 71,50 dollar, de prijs voor een vat Brent steeg tot 71,75 dollar. In beide gevallen was er sprake van 2 dollar meer in vergelijking met het slotniveau van dinsdag.