Sommige banken hebben hun politiek wat betreft foreclosures gewijzigd en stellen het aanslaan van woningen waarvan de afbetalingen zijn gestopt even uit. Daardoor dreigt echter de hele markt te vertragen.

In Arizona, California en Nevada zijn de foreclosure auctions - de verkopen van huizen, in de Verenigde Staten praten we dan ook over trustee sales - sinds 20 september met 42% gedaald.

Dat blijkt uit de cijfers die afkomstig zijn van ForeclosureRadar, een real estate tracking service in Discovery Bay, California. Op de Amerikaanse vastgoedmarkt werden tot dusver al zeven miljoen huizen aangeslagen.

Stan Humphries, chief economist bij Zillow, is van mening dat een moratorium de vastgoedmarkt kan doen vertragen. Uiteindelijk zal de uitbodeming van de vastgoedmarkt vertraging oplopen en de economische groei gaan vertragen.

Sommige banken hebben hun politiek wat betreft foreclosures gewijzigd en stellen het aanslaan van woningen waarvan de afbetalingen zijn gestopt even uit. Daardoor dreigt echter de hele markt te vertragen. In Arizona, California en Nevada zijn de foreclosure auctions - de verkopen van huizen, in de Verenigde Staten praten we dan ook over trustee sales - sinds 20 september met 42% gedaald. Dat blijkt uit de cijfers die afkomstig zijn van ForeclosureRadar, een real estate tracking service in Discovery Bay, California. Op de Amerikaanse vastgoedmarkt werden tot dusver al zeven miljoen huizen aangeslagen. Stan Humphries, chief economist bij Zillow, is van mening dat een moratorium de vastgoedmarkt kan doen vertragen. Uiteindelijk zal de uitbodeming van de vastgoedmarkt vertraging oplopen en de economische groei gaan vertragen.