Ford sloot voordien vier kwartalen op rij verlieslatend af. Per aandeel werd 69 dollarcent verdiend, tegenover een verlies per aandeel van $3,89 tijdens het tweede kwartaal van vorig jaar.

Zonder rekening te houden met het afbouwen van de schulden zou Ford verlieslatend zijn geweest, zij het dat verlies kleiner zou zijn uitgekomen dan waar de analisten op gerekend hadden.

Topman Lewis Booth herhaalde nogmaals de guidance dat Ford in 2011 op jaarbasis opnieuw winstgevend zal zijn. Het was overigens van het eerste kwartaal van 2008 geleden dat Ford nog winstgevend was.

Ford sloot voordien vier kwartalen op rij verlieslatend af. Per aandeel werd 69 dollarcent verdiend, tegenover een verlies per aandeel van $3,89 tijdens het tweede kwartaal van vorig jaar. Zonder rekening te houden met het afbouwen van de schulden zou Ford verlieslatend zijn geweest, zij het dat verlies kleiner zou zijn uitgekomen dan waar de analisten op gerekend hadden. Topman Lewis Booth herhaalde nogmaals de guidance dat Ford in 2011 op jaarbasis opnieuw winstgevend zal zijn. Het was overigens van het eerste kwartaal van 2008 geleden dat Ford nog winstgevend was.