Ford heeft één van de beste jaren ooit achter de rug, maar alles wijst er op dat 2014 een heel stuk minder goed zal worden. Het autobedrijf heeft al gewaarschuwd dat de resultaten dit jaar lager zullen uitkomen als gevolg van de kosten verbonden aan de lancering van 23 nieuwe modellen.

Daarnaast zal Ford wereldwijd zeven nieuwe fabrieken openen. Chief Financial Officer Bob Shanks waarschuwde dat instabiliteit in Zuid-Amerika en prijsconcurrentie in de Verenigde Staten zelf de winstgevendheid onder druk blijven zetten. Vorig jaar steeg de omzet van Ford met 10% tot 146,90 miljard dollar.

Ford heeft één van de beste jaren ooit achter de rug, maar alles wijst er op dat 2014 een heel stuk minder goed zal worden. Het autobedrijf heeft al gewaarschuwd dat de resultaten dit jaar lager zullen uitkomen als gevolg van de kosten verbonden aan de lancering van 23 nieuwe modellen. Daarnaast zal Ford wereldwijd zeven nieuwe fabrieken openen. Chief Financial Officer Bob Shanks waarschuwde dat instabiliteit in Zuid-Amerika en prijsconcurrentie in de Verenigde Staten zelf de winstgevendheid onder druk blijven zetten. Vorig jaar steeg de omzet van Ford met 10% tot 146,90 miljard dollar.