Autoproducten kunnen over de gehele linie tevreden terugkijken op de verkopen in augustus in de Verenigde Staten. Het aantal verkochte personenauto's steeg met 16,8% in vergelijking met augustus vorig jaar.

Het ging in totaal om 1,5 miljoen auto's. De voor seizoensinvloeden aangepaste jaarlijkse verkopen kwamen daarmee uit op 16,1 miljoen vergeleken met 14,5 miljoen vorig jaar. Daarmee was sprake van het hoogste maandcijfer sinds 2007 en het op-een-na hoogste cijfer ooit.

Verkopen op de nationale feestdag Labor Day stuwden het cijfer, dat verder werd gedreven door uitstelgedrag van consumenten, lage leentarieven, de hoge gemiddelde leeftijd van Amerikaanse auto's op de weg en de komst van aantrekkelijke nieuwe modellen. De verkopen dikten over de gehele linie aan. Daarmee is onze raming voor het gehele jaar van 15,2 tot 15,5 miljoen verkochte voertuigen waarschijnlijk te conservatief.

Ford zag de verkopen met 12,4% stijgen, het beste cijfer sinds augustus 2006. De autofabrikant wil de productie in het vierde kwartaal met 7% verhogen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De verkoop van personenauto's steeg met 15%, die van utilities met 16% en trucks 30%. Uitschieter was de Ford Fusion, die onovertroffen verkopen liet zien. Ook de kleinere modellen (een stijging van 30%) en de hybride C-MAX (44%) verkochten goed. De compacte Ford Fiesta ging zelfs 61,5% meer over de toonbank dan vorig jaar.

Volgens Ford zijn de voorraden van succesnummers als de Fusion, Focus, Explorer en Escape krap, maar vorige week is in Michigan een nieuwe productielijn voor de Fusion in gebruik genomen.

Die verhoogt de jaarlijkse productiecapaciteit met 100.000 voertuigen. De F-truckseries verkochten voor de tweede keer dit jaar meer dan 70.000 auto's. Dat was sinds 2006 niet meer voorgekomen. ABN Amro heeft een koopadvies voor het aandeel.

Autoproducten kunnen over de gehele linie tevreden terugkijken op de verkopen in augustus in de Verenigde Staten. Het aantal verkochte personenauto's steeg met 16,8% in vergelijking met augustus vorig jaar. Het ging in totaal om 1,5 miljoen auto's. De voor seizoensinvloeden aangepaste jaarlijkse verkopen kwamen daarmee uit op 16,1 miljoen vergeleken met 14,5 miljoen vorig jaar. Daarmee was sprake van het hoogste maandcijfer sinds 2007 en het op-een-na hoogste cijfer ooit. Verkopen op de nationale feestdag Labor Day stuwden het cijfer, dat verder werd gedreven door uitstelgedrag van consumenten, lage leentarieven, de hoge gemiddelde leeftijd van Amerikaanse auto's op de weg en de komst van aantrekkelijke nieuwe modellen. De verkopen dikten over de gehele linie aan. Daarmee is onze raming voor het gehele jaar van 15,2 tot 15,5 miljoen verkochte voertuigen waarschijnlijk te conservatief. Ford zag de verkopen met 12,4% stijgen, het beste cijfer sinds augustus 2006. De autofabrikant wil de productie in het vierde kwartaal met 7% verhogen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van personenauto's steeg met 15%, die van utilities met 16% en trucks 30%. Uitschieter was de Ford Fusion, die onovertroffen verkopen liet zien. Ook de kleinere modellen (een stijging van 30%) en de hybride C-MAX (44%) verkochten goed. De compacte Ford Fiesta ging zelfs 61,5% meer over de toonbank dan vorig jaar. Volgens Ford zijn de voorraden van succesnummers als de Fusion, Focus, Explorer en Escape krap, maar vorige week is in Michigan een nieuwe productielijn voor de Fusion in gebruik genomen. Die verhoogt de jaarlijkse productiecapaciteit met 100.000 voertuigen. De F-truckseries verkochten voor de tweede keer dit jaar meer dan 70.000 auto's. Dat was sinds 2006 niet meer voorgekomen. ABN Amro heeft een koopadvies voor het aandeel.