Die keuze heeft uiteraard te maken met de problemen rond het deficiet op de Griekse begroting. Maar liefst 21% van de fondsbeheerders is momenteel onderwogen in Europese aandelen, terwijl ze in januari nog netto 2% overwogen waren in Europese aandelen.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij 207 fondsbeheerders, die in totaal 589 miljard dollar beheren. Deze fondsbeheerders zijn niettemin toch voor 46% overwogen in aandelen, tegenover 33% de maand voordien.

Gary Baker, hoofd Europese Equities strategy bij BofA Merrill Lynch Research, merkt op dat de landenrisico's het optimisme over een economische opleving duidelijk afremmen. Het gebeuren rond Griekenland heeft wel degelijk diepe sporen nagelaten.

Bovendien zijn de vooruitzichten voor de evolutie van de bedrijfsresultaten beter elders in de wereld van in Europa. 40% van de ondervraagden gelooft dat de winsten van de Europese bedrijven minder goed gaan uitvallen dan die van de bedrijven in andere regio's.

Die keuze heeft uiteraard te maken met de problemen rond het deficiet op de Griekse begroting. Maar liefst 21% van de fondsbeheerders is momenteel onderwogen in Europese aandelen, terwijl ze in januari nog netto 2% overwogen waren in Europese aandelen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij 207 fondsbeheerders, die in totaal 589 miljard dollar beheren. Deze fondsbeheerders zijn niettemin toch voor 46% overwogen in aandelen, tegenover 33% de maand voordien. Gary Baker, hoofd Europese Equities strategy bij BofA Merrill Lynch Research, merkt op dat de landenrisico's het optimisme over een economische opleving duidelijk afremmen. Het gebeuren rond Griekenland heeft wel degelijk diepe sporen nagelaten. Bovendien zijn de vooruitzichten voor de evolutie van de bedrijfsresultaten beter elders in de wereld van in Europa. 40% van de ondervraagden gelooft dat de winsten van de Europese bedrijven minder goed gaan uitvallen dan die van de bedrijven in andere regio's.