De overvloed aan liquiditeiten die de centrale banken in de markten hebben gepompt, hebben zowel op Wall Street als op de beurs van Tokio de koersen naar onaanvaardbaar hoge niveaus hebben geduwd. Een zeepbel dient zich aan wanneer G-20 waarschuwt voor een al te ruime monetaire politiek.

Ook een te groot optimisme kan een symptoom van een zeepbel zijn. De fondsbeheerders zijn in afgelopen 20 jaar nog nooit zo optimistisch geweest en dat geeft wel te denken. Maar anderzijds zijn gouden munten ook een rage van India tot in Duitsland, wat eveneens in de richting van een zeepbel wijst.

De overvloed aan liquiditeiten die de centrale banken in de markten hebben gepompt, hebben zowel op Wall Street als op de beurs van Tokio de koersen naar onaanvaardbaar hoge niveaus hebben geduwd. Een zeepbel dient zich aan wanneer G-20 waarschuwt voor een al te ruime monetaire politiek. Ook een te groot optimisme kan een symptoom van een zeepbel zijn. De fondsbeheerders zijn in afgelopen 20 jaar nog nooit zo optimistisch geweest en dat geeft wel te denken. Maar anderzijds zijn gouden munten ook een rage van India tot in Duitsland, wat eveneens in de richting van een zeepbel wijst.