Naar de beurs van Tokio is recent heel wat beleggingsgeld gevloeid, zo blijkt uit een onderzoek van Bank of America Merrill Lynch.

Het sentiment is op relatief korte termijn helemaal

veranderd, want vijf maanden geleden werd Europa nog tot de meest attractieve beleggingsregio's gerekend.

Patrik Schowitz, Europese equity strateeg bij BofA Merrill Lynch Global Research, merkt op dat Griekenland heel wat fondsbeheerder er van weerhoudt om posities op de Europese beurzen in te nemen. De vrees voor een uiteenvallen van de eurozone is daar vanzelfsprekend niet vreemd aan.

Een kleine meerderheid van de fondsbeheerders is van mening dat Japan momenteel de regio is met de beste vooruitzichten voor de beurs. 12% van de ondervraagden is zelfs overwogen in Japanse aandelen.

Naar de beurs van Tokio is recent heel wat beleggingsgeld gevloeid, zo blijkt uit een onderzoek van Bank of America Merrill Lynch. Het sentiment is op relatief korte termijn helemaal veranderd, want vijf maanden geleden werd Europa nog tot de meest attractieve beleggingsregio's gerekend. Patrik Schowitz, Europese equity strateeg bij BofA Merrill Lynch Global Research, merkt op dat Griekenland heel wat fondsbeheerder er van weerhoudt om posities op de Europese beurzen in te nemen. De vrees voor een uiteenvallen van de eurozone is daar vanzelfsprekend niet vreemd aan. Een kleine meerderheid van de fondsbeheerders is van mening dat Japan momenteel de regio is met de beste vooruitzichten voor de beurs. 12% van de ondervraagden is zelfs overwogen in Japanse aandelen.