Dat optimisme bevindt zich nu op het hoogste niveau sinds vijf jaar. De posities in grondstoffen werd opgetrokken tot het hoogste niveau in 18 maanden. Erg populair zijn ook de groeimarkten.

De fondsbeheerders verwachten namelijk veel van de Chinese economie. Opmerkelijk is verder dat de hegde funds hun posities in aandelen opgetrokken hebben tot het niveau van 2007.

Gary Baker, die het onderzoek voor Banc of America Securities-Merrill Lynch uitvoerde, stelt vast dat wereldwijd er een collectieve opleving is van de bereidheid om te investeren in aandelen.

Dat optimisme bevindt zich nu op het hoogste niveau sinds vijf jaar. De posities in grondstoffen werd opgetrokken tot het hoogste niveau in 18 maanden. Erg populair zijn ook de groeimarkten. De fondsbeheerders verwachten namelijk veel van de Chinese economie. Opmerkelijk is verder dat de hegde funds hun posities in aandelen opgetrokken hebben tot het niveau van 2007. Gary Baker, die het onderzoek voor Banc of America Securities-Merrill Lynch uitvoerde, stelt vast dat wereldwijd er een collectieve opleving is van de bereidheid om te investeren in aandelen.