Maar niet alleen de kleine beleggers vielen door de mand. Fondsbeheerder John Paulson heeft zich zwaar verslikt in het goud en de goudmijnen, vooral dan in enkele juniors. Hij had belegd in Gabriel Resources, een kleine goudmijn actief in Roemenië, die volgens Paulson een groot potentieel had.

Dat bleek echter niet het geval te zijn, want de koers is tot en met de dag van vandaag met meer dan 60% in waarde gedaald. Ter vergelijking: een grote goudmijn als Barrick Gold zag sinds het begin van dit jaar ongeveer de helft van zijn waarde in rook opgaan.

Maar niet alleen de kleine beleggers vielen door de mand. Fondsbeheerder John Paulson heeft zich zwaar verslikt in het goud en de goudmijnen, vooral dan in enkele juniors. Hij had belegd in Gabriel Resources, een kleine goudmijn actief in Roemenië, die volgens Paulson een groot potentieel had. Dat bleek echter niet het geval te zijn, want de koers is tot en met de dag van vandaag met meer dan 60% in waarde gedaald. Ter vergelijking: een grote goudmijn als Barrick Gold zag sinds het begin van dit jaar ongeveer de helft van zijn waarde in rook opgaan.