Portugal plant de emissie van staatsobligaties voor een bedrag van 18 tot 20 miljard euro, waar dit jaar nog voor een bedrag van 22 miljard euro aan staatsobligaties uitgegeven werden.

De economen zijn echter vooral bezorgd over de Spaanse banksector die zwaar te lijden heeft onder de crisis op de vastgoedmarkt. Daarnaast is ook de hoge werkloosheidsgraad een blok aan het been.

De spread tussen de 10-jarige Spaanse staatsobligatie en haar Duitse tegenhanger stond gisteren op 247 basispunten. Dat is minder dan de piek op 310 basispunten begin december, maar ver boven het jaardieptepunt op 67 basispunten in april.

Portugal plant de emissie van staatsobligaties voor een bedrag van 18 tot 20 miljard euro, waar dit jaar nog voor een bedrag van 22 miljard euro aan staatsobligaties uitgegeven werden. De economen zijn echter vooral bezorgd over de Spaanse banksector die zwaar te lijden heeft onder de crisis op de vastgoedmarkt. Daarnaast is ook de hoge werkloosheidsgraad een blok aan het been. De spread tussen de 10-jarige Spaanse staatsobligatie en haar Duitse tegenhanger stond gisteren op 247 basispunten. Dat is minder dan de piek op 310 basispunten begin december, maar ver boven het jaardieptepunt op 67 basispunten in april.