Intussen duiden volgens NIBC Markets Roundup Europese PMI-cijfers op een afname van de economische krimp. Rentes op staatsobligaties fluctueerden en olieprijzen stegen verder.

Deze week is de focus op de verkoopcijfers van nieuwbouwwoningen, de orders voor duurzame goederen en de BBP-groei in het tweede kwartaal in de VS, en de inflatieschatting voor de maand juli in de eurozone.

Afgelopen vrijdag bleek dat het Britse BBP in het tweede kwartaal met 0,8% is gedaald. Aankomende vrijdag worden de BBP-cijfers voor de VS gepubliceerd.

Na dalingen van respectievelijk 6,3% en 5,5% (op jaarbasis geschaald) in het vierde kwartaal van 2008 en het eerste kwartaal van 2009, verwachten de markten nu een krimp van 1,5% in het tweede kwartaal.

Intussen duiden volgens NIBC Markets Roundup Europese PMI-cijfers op een afname van de economische krimp. Rentes op staatsobligaties fluctueerden en olieprijzen stegen verder. Deze week is de focus op de verkoopcijfers van nieuwbouwwoningen, de orders voor duurzame goederen en de BBP-groei in het tweede kwartaal in de VS, en de inflatieschatting voor de maand juli in de eurozone. Afgelopen vrijdag bleek dat het Britse BBP in het tweede kwartaal met 0,8% is gedaald. Aankomende vrijdag worden de BBP-cijfers voor de VS gepubliceerd. Na dalingen van respectievelijk 6,3% en 5,5% (op jaarbasis geschaald) in het vierde kwartaal van 2008 en het eerste kwartaal van 2009, verwachten de markten nu een krimp van 1,5% in het tweede kwartaal.