Deze week ligt de focus op cijfers over de Amerikaanse consumentenkredieten, de Duitse fabrieksorders en de beleidsvergadering van de Bank of England.

Vorige week bleek de werkloosheid in de VS omhoog te zijn gesprongen van 9,4% naar 9,7% in augustus. Waarschijnlijk wordt binnen enkele maanden de 10% bereikt voordat er begin volgend jaar een stabilisatie plaatsvindt.

In de eurozone steeg de werkloosheid naar 9,5% in juli, van 9,4% in juni. Gezien het feit dat de werkloosheid is blijven oplopen, lijkt het onwaarschijnlijk dat centrale banken hun monetaire verruiming zullen afbreken.

NIBC Markets Roundup houdt er daarnaast rekening mee dat de huidige lage rentes (0 - 0,25% in de Verenigde Staten en 1,0% in de eurozone) gehandhaafd zullen blijven tot tenminste de tweede helft van 2010.

Deze week ligt de focus op cijfers over de Amerikaanse consumentenkredieten, de Duitse fabrieksorders en de beleidsvergadering van de Bank of England. Vorige week bleek de werkloosheid in de VS omhoog te zijn gesprongen van 9,4% naar 9,7% in augustus. Waarschijnlijk wordt binnen enkele maanden de 10% bereikt voordat er begin volgend jaar een stabilisatie plaatsvindt. In de eurozone steeg de werkloosheid naar 9,5% in juli, van 9,4% in juni. Gezien het feit dat de werkloosheid is blijven oplopen, lijkt het onwaarschijnlijk dat centrale banken hun monetaire verruiming zullen afbreken. NIBC Markets Roundup houdt er daarnaast rekening mee dat de huidige lage rentes (0 - 0,25% in de Verenigde Staten en 1,0% in de eurozone) gehandhaafd zullen blijven tot tenminste de tweede helft van 2010.