De Citrus and Development Foundation van Florida maakt zich volgens Royal Bank of Scotland zorgen over een uitbraak van de 'citrus greening' schimmelziekte op de sinaasappelplantages. De infectie kan voor een lagere oogst zorgen in Florida.

Koffie was de grootste verliezer met een prijsdaling van 4,7 procent op weekbasis.

Daarmee viel de koffieprijs terug naar het laagste niveau sinds juni 2010. Volgens de International Coffee Organisation (ICO) zal de globale koffieproductie in het oogstjaar dat startte op 1 oktober met 7,3 procent toenemen naar 144 miljoen zakken (van 60 kilogram).

In Brazilië, waar de oogst volgens een tweejaarlijkse cyclus verloopt, zal de opbrengst in het komende minder goede

opbrengstjaar volgens de ICO met 50,2 miljoen zakken amper lager liggen dan de recordoogst van 50,8 miljoen zakken in 2012.

De Citrus and Development Foundation van Florida maakt zich volgens Royal Bank of Scotland zorgen over een uitbraak van de 'citrus greening' schimmelziekte op de sinaasappelplantages. De infectie kan voor een lagere oogst zorgen in Florida. Koffie was de grootste verliezer met een prijsdaling van 4,7 procent op weekbasis. Daarmee viel de koffieprijs terug naar het laagste niveau sinds juni 2010. Volgens de International Coffee Organisation (ICO) zal de globale koffieproductie in het oogstjaar dat startte op 1 oktober met 7,3 procent toenemen naar 144 miljoen zakken (van 60 kilogram). In Brazilië, waar de oogst volgens een tweejaarlijkse cyclus verloopt, zal de opbrengst in het komende minder goede opbrengstjaar volgens de ICO met 50,2 miljoen zakken amper lager liggen dan de recordoogst van 50,8 miljoen zakken in 2012.