Op de andere Aziatische beurzen was het sentiment eveneens goed, de MSCI Asia Pacific index boekt een winst die oploopt richting twee procent.

Bij het slot van de handel stond de Nikkei ruim punten of bijna een anderhalf procent in de plus. De index werd afgevlagd rond 8460 en kan zodoende de verloren plaats boven 8500 nog altijd niet terugwinnen.

Anderzijds sloot de Topix ongeveer een vol procent hoger. De Chinese premier kondigde bijkomende maatregelen aan die de export van zijn land moeten ondersteunen.

Op de andere Aziatische beurzen was het sentiment eveneens goed, de MSCI Asia Pacific index boekt een winst die oploopt richting twee procent. Bij het slot van de handel stond de Nikkei ruim punten of bijna een anderhalf procent in de plus. De index werd afgevlagd rond 8460 en kan zodoende de verloren plaats boven 8500 nog altijd niet terugwinnen. Anderzijds sloot de Topix ongeveer een vol procent hoger. De Chinese premier kondigde bijkomende maatregelen aan die de export van zijn land moeten ondersteunen.