Flink hoger slot op Europese beurzen

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, waarbij de winsten in de loop van de sessie nog wat verder zijn opgelopen. Zowel de BEL 20 als de Euro Stoxx 50 kunnen winsten van ruim driekwart procent vasthouden. Op de valutamarkten blijft de euro flirten met de kaap van 1,37 euro.

Het feit dat Bulgarije er vorige week in slaagde om ondanks alle onzekerheden een euro-obligatie te slijten geeft volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking aan dat er toch nog wel wat vertrouwen over is. Dit geeft aan dat investeerders wereldwijd nog steeds op zoek zijn naar yield en daarbij graag bereid zijn om wat risico te dragen.

Maar het geeft ook aan dat situaties zoals in Bulgarije, Argentinië, de Oekraine en zelfs Irak nog steeds als specifieke situaties worden gezien en impact hebben op de landen in kwestie maar vooralsnog het algemene marktsentiment niet verpesten. Dit bevestigt de visie van Gijsels dat de risico appetijt nog altijd sterk is en de huidige trends nog een tijd zullen aanhouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content