Het feit dat Bulgarije er vorige week in slaagde om ondanks alle onzekerheden een euro-obligatie te slijten geeft volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking aan dat er toch nog wel wat vertrouwen over is. Dit geeft aan dat investeerders wereldwijd nog steeds op zoek zijn naar yield en daarbij graag bereid zijn om wat risico te dragen.

Maar het geeft ook aan dat situaties zoals in Bulgarije, Argentinië, de Oekraine en zelfs Irak nog steeds als specifieke situaties worden gezien en impact hebben op de landen in kwestie maar vooralsnog het algemene marktsentiment niet verpesten. Dit bevestigt de visie van Gijsels dat de risico appetijt nog altijd sterk is en de huidige trends nog een tijd zullen aanhouden.

Het feit dat Bulgarije er vorige week in slaagde om ondanks alle onzekerheden een euro-obligatie te slijten geeft volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking aan dat er toch nog wel wat vertrouwen over is. Dit geeft aan dat investeerders wereldwijd nog steeds op zoek zijn naar yield en daarbij graag bereid zijn om wat risico te dragen. Maar het geeft ook aan dat situaties zoals in Bulgarije, Argentinië, de Oekraine en zelfs Irak nog steeds als specifieke situaties worden gezien en impact hebben op de landen in kwestie maar vooralsnog het algemene marktsentiment niet verpesten. Dit bevestigt de visie van Gijsels dat de risico appetijt nog altijd sterk is en de huidige trends nog een tijd zullen aanhouden.