De manier van aanpak vertaalt zich ook in een duidelijk verschil in de werkloosheidsgraad. In de Verenigde Staten heeft momenteel 6,20% van de beroepsbevolking geen job, in Europa is dat 11,50%. Vooral de jeugdwerkloosheid swingt in een aantal landen de pan uit.

De jeugdwerkloosheid bedraagt zowel in Spanje als in Griekenland meer dan 50%, in de VS is dat maar 13%. Een flexibelere wetgeving kan de werkloosheid in Europa nog doen oplopen, want is het onwaarschijnlijk dat bedrijven meteen zullen beginnen om nieuwe mensen aan te nemen.

De manier van aanpak vertaalt zich ook in een duidelijk verschil in de werkloosheidsgraad. In de Verenigde Staten heeft momenteel 6,20% van de beroepsbevolking geen job, in Europa is dat 11,50%. Vooral de jeugdwerkloosheid swingt in een aantal landen de pan uit. De jeugdwerkloosheid bedraagt zowel in Spanje als in Griekenland meer dan 50%, in de VS is dat maar 13%. Een flexibelere wetgeving kan de werkloosheid in Europa nog doen oplopen, want is het onwaarschijnlijk dat bedrijven meteen zullen beginnen om nieuwe mensen aan te nemen.