De laatste bijeenkomst van de Amerikaanse centrale bank FED leverde volgens Belfius Bank voor de financiële markten geen grote verrassingen op.

Zoals verwacht, heeft ze haar maandelijkse aankopen van obligaties opnieuw met 10 miljard dollar verlaagd naar 35 miljard dollar.

Het zou logisch zijn mocht de euro de komende maanden nog iets terugvallen ten opzichte van de dollar. Enkele redenen hiervoor zijn de sterkere groei in de Verenigde Staten ten opzichte van de eurozone, het voordeel van de hogere langetermijnrente voor de dollar en het vooruitzicht dat het monetair beleid in de Verenigde Staten veel vroeger zal verstrakken dan in de eurozone.

De laatste bijeenkomst van de Amerikaanse centrale bank FED leverde volgens Belfius Bank voor de financiële markten geen grote verrassingen op. Zoals verwacht, heeft ze haar maandelijkse aankopen van obligaties opnieuw met 10 miljard dollar verlaagd naar 35 miljard dollar. Het zou logisch zijn mocht de euro de komende maanden nog iets terugvallen ten opzichte van de dollar. Enkele redenen hiervoor zijn de sterkere groei in de Verenigde Staten ten opzichte van de eurozone, het voordeel van de hogere langetermijnrente voor de dollar en het vooruitzicht dat het monetair beleid in de Verenigde Staten veel vroeger zal verstrakken dan in de eurozone.