Afgelopen weekend werd bekendgemaakt dat de nettowinst van Berkshire Hathaway, het beleggingsvehikel van Warren Buffett, in het tweede kwartaal met 48% is gestegen. De winstevolutie werd positief beïnvloed door de gang van zaken in autoverzekering, energie en spoorwegen.

Daarnaast was er ook een positief effect van posities in verschillende beleggingen, waaronder ook derivaten. Veel indruk maakt Berkshire Hathaway met de interimresultaten evenwel niet, de koers van het aandeel noteert in het eerste uur van de handel maar ongeveer een half procent hoger.

Afgelopen weekend werd bekendgemaakt dat de nettowinst van Berkshire Hathaway, het beleggingsvehikel van Warren Buffett, in het tweede kwartaal met 48% is gestegen. De winstevolutie werd positief beïnvloed door de gang van zaken in autoverzekering, energie en spoorwegen. Daarnaast was er ook een positief effect van posities in verschillende beleggingen, waaronder ook derivaten. Veel indruk maakt Berkshire Hathaway met de interimresultaten evenwel niet, de koers van het aandeel noteert in het eerste uur van de handel maar ongeveer een half procent hoger.