Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de beleggers de capriolen van het goud zo beu zijn als koude pap. Dit jaar viel er met een belegging in goud geen stuiver te verdienen, ondanks alle problemen waar de financiële markten mee geconfronteerd werden.

Flash crashes blijven de goudmarkt teisteren, zonder dat iemand weet wie of wat er achter zit. Sommige analisten, zoals Ross Norman, Chief Executive bij bullion broker Sharps Pixley, is van mening dat er sprake is van computerhandel waarbij louter en alleen op basis van algoritmen wordt gehandeld. Mogelijk betreft het institutionele belegger die de winsten op grote openstaande short posities willen verzilveren.

Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de beleggers de capriolen van het goud zo beu zijn als koude pap. Dit jaar viel er met een belegging in goud geen stuiver te verdienen, ondanks alle problemen waar de financiële markten mee geconfronteerd werden. Flash crashes blijven de goudmarkt teisteren, zonder dat iemand weet wie of wat er achter zit. Sommige analisten, zoals Ross Norman, Chief Executive bij bullion broker Sharps Pixley, is van mening dat er sprake is van computerhandel waarbij louter en alleen op basis van algoritmen wordt gehandeld. Mogelijk betreft het institutionele belegger die de winsten op grote openstaande short posities willen verzilveren.