De beleggers hebben blijkbaar onvoldoende vertrouwen in Europa, gezien de interne verdeeldheid. De Spaanse rente is opgelopen tot rond 7%, de grens die algemeen als fataal wordt beschouwd. Boven 7% slagen landen er niet meer in om zichzelf te

herfinancieren.

Nouriel Roubini kijkt naar Finland

Volgens Nouriel Roubini zou Finland wel eens kunnen verrassen door als eerste land de eurozone te verlaten. De Finnen stellen zich steeds meer weigerachtig op om de Europese redding te helpen financieren.

Bovendien is het land het enige Scandinavische land dat deel uitmaakt van zowel de eurozone als de Europese Unie.

Roubini is van mening dat Finland de schade van een exit beperkt kan houden door zijn munt te peggen aan de euro, zoals bijvoorbeeld nu ook Denemarken dat al doet. Bovendien zou het land zo kunnen vermijden dat het moet bijdragen tot de redding van andere landen.

De beleggers hebben blijkbaar onvoldoende vertrouwen in Europa, gezien de interne verdeeldheid. De Spaanse rente is opgelopen tot rond 7%, de grens die algemeen als fataal wordt beschouwd. Boven 7% slagen landen er niet meer in om zichzelf te herfinancieren. Nouriel Roubini kijkt naar Finland Volgens Nouriel Roubini zou Finland wel eens kunnen verrassen door als eerste land de eurozone te verlaten. De Finnen stellen zich steeds meer weigerachtig op om de Europese redding te helpen financieren. Bovendien is het land het enige Scandinavische land dat deel uitmaakt van zowel de eurozone als de Europese Unie. Roubini is van mening dat Finland de schade van een exit beperkt kan houden door zijn munt te peggen aan de euro, zoals bijvoorbeeld nu ook Denemarken dat al doet. Bovendien zou het land zo kunnen vermijden dat het moet bijdragen tot de redding van andere landen.