Het totale bedrag van die afschrijvingen zou kunnen oplopen tot 40,90 miljard dollar. Dat is alleszins de mening van analisten John Mackerey en Ken Ritz van Fitch Ratings.

Heel wat woonkredieten die op de piek van de vastgoedzeepbel afgesloten werden, dreigen dit jaar in de problemen te raken. Over een periode van twee jaar kunnen de verliezen van beide banken zelfs tot in de buurt van 80 miljard dollar oplopen.

Bank of America Corp., JPMorgan Chase & Co. en Wells Fargo & Co. namen enkele jaren geleden een aantal kredietverstrekkers over, evenals de woonkredieten die deze in portefeuille hadden.

Op de lijst met 20 banken staan alleen banken die een boven-gemiddelde blootstelling aan woonkredieten hebben. Citigroup staat niet op de lijst omdat deze bank slechts een gemiddelde blootstelling aan woonkredieten heeft.

Het totale bedrag van die afschrijvingen zou kunnen oplopen tot 40,90 miljard dollar. Dat is alleszins de mening van analisten John Mackerey en Ken Ritz van Fitch Ratings. Heel wat woonkredieten die op de piek van de vastgoedzeepbel afgesloten werden, dreigen dit jaar in de problemen te raken. Over een periode van twee jaar kunnen de verliezen van beide banken zelfs tot in de buurt van 80 miljard dollar oplopen. Bank of America Corp., JPMorgan Chase & Co. en Wells Fargo & Co. namen enkele jaren geleden een aantal kredietverstrekkers over, evenals de woonkredieten die deze in portefeuille hadden. Op de lijst met 20 banken staan alleen banken die een boven-gemiddelde blootstelling aan woonkredieten hebben. Citigroup staat niet op de lijst omdat deze bank slechts een gemiddelde blootstelling aan woonkredieten heeft.