Dit betekent volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat er een kans van meer dan 50% bestaat op een lagere beoordeling binnen twee jaar.

Fitch blijft positief op basis van de sterke economische fundamenten, de functie van de dollar als reservevaluta en het feit dat Amerika de grootste obligatiemarkt heeft.

De fiscale vooruitzichten blijven daarentegen onzeker doordat de hoge werkloosheid de belastinginkomsten verder kan aantasten en daarmee de begroting en de staatsschuld.

Door de politieke impasse heeft Fitch minder vertrouwen in het terugdringen van de tekorten.

Alleen indien een geloofwaardig plan wordt overeengekomen en uiterlijk in 2013 wordt ingevoerd, zal er door Fitch geen verlaging van de rating plaatsvinden.

Dit betekent volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat er een kans van meer dan 50% bestaat op een lagere beoordeling binnen twee jaar. Fitch blijft positief op basis van de sterke economische fundamenten, de functie van de dollar als reservevaluta en het feit dat Amerika de grootste obligatiemarkt heeft. De fiscale vooruitzichten blijven daarentegen onzeker doordat de hoge werkloosheid de belastinginkomsten verder kan aantasten en daarmee de begroting en de staatsschuld. Door de politieke impasse heeft Fitch minder vertrouwen in het terugdringen van de tekorten. Alleen indien een geloofwaardig plan wordt overeengekomen en uiterlijk in 2013 wordt ingevoerd, zal er door Fitch geen verlaging van de rating plaatsvinden.