Standard & Poor's Rating Services waarschuwde anderzijds dat de Spaanse banken moeilijke jaren tegemoet gaan. De banken gaan nog heel wat verliezen op vastgoedkredieten te slikken krijgen.

Er was ook nog de opmerking van Christian Noyer van de Europese Centrale Bank dat sommige Europese banken nog altijd moeilijkheden ondervinden om zich te financieren op de interbancaire markt.

Hiroshi Morikawa van MU Investments is van mening dat de Europese begrotingscrisis nog niet is opgelost en dat er nog meer problemen kunnen gaan opduiken.

Vanwege de oplopende schulden gaan de verschillende Europese overheden niet meer in staat zijn om hun economieën te ondersteunen wanneer zulks nodig zou zijn.

De situatie moet volgens Morikawa nog steeds in de gaten worden gehouden, de problemen met overheidsdeficieten zijn nu eenmaal niet in een handomdraai opgelost.

Standard & Poor's Rating Services waarschuwde anderzijds dat de Spaanse banken moeilijke jaren tegemoet gaan. De banken gaan nog heel wat verliezen op vastgoedkredieten te slikken krijgen. Er was ook nog de opmerking van Christian Noyer van de Europese Centrale Bank dat sommige Europese banken nog altijd moeilijkheden ondervinden om zich te financieren op de interbancaire markt. Hiroshi Morikawa van MU Investments is van mening dat de Europese begrotingscrisis nog niet is opgelost en dat er nog meer problemen kunnen gaan opduiken. Vanwege de oplopende schulden gaan de verschillende Europese overheden niet meer in staat zijn om hun economieën te ondersteunen wanneer zulks nodig zou zijn. De situatie moet volgens Morikawa nog steeds in de gaten worden gehouden, de problemen met overheidsdeficieten zijn nu eenmaal niet in een handomdraai opgelost.