Een investment-grade rating krijgt het land ook van Moody's Investor's Service. Standard & Poor's heeft anderzijds een rating BB+. Dat is weliswaar nog steeds junk bond, maar Litouwen heeft anderzijds een positieve outlook.

Credit default swaps als verzekering tegen een wanbetaling van het land zijn lager dan die van Griekenland, Ierland en Portugal. De beleggers geloven met andere woorden dat deze drie landen een groter gevaar op faling lopen dan Litauen.

De beurs van Litouwen deed het vorig jaar uitstekend, terwijl die van Griekenland in 2010 met ruim 40% daalde. De conclusie mag luiden dat Litouwen - evenals de twee andere Baltische staten Estland en Letland trouwens - betere vooruitzichten heeft dan Griekenland, Ierland en Portugal.

Een investment-grade rating krijgt het land ook van Moody's Investor's Service. Standard & Poor's heeft anderzijds een rating BB+. Dat is weliswaar nog steeds junk bond, maar Litouwen heeft anderzijds een positieve outlook. Credit default swaps als verzekering tegen een wanbetaling van het land zijn lager dan die van Griekenland, Ierland en Portugal. De beleggers geloven met andere woorden dat deze drie landen een groter gevaar op faling lopen dan Litauen. De beurs van Litouwen deed het vorig jaar uitstekend, terwijl die van Griekenland in 2010 met ruim 40% daalde. De conclusie mag luiden dat Litouwen - evenals de twee andere Baltische staten Estland en Letland trouwens - betere vooruitzichten heeft dan Griekenland, Ierland en Portugal.