Fitch overweegt om de kredietrating voor verschillende Amerikaanse staten te verlagen, onder andere vanwege verwachte problemen bij de pensioenfondsen bij een aantal staten.

De economen zijn de pensioenverplichtingen van de lokale overheden anders gaan analyseren en zodoende tot de conclusie gekomen dat de problemen veel dieper zitten dan algemeen wordt aangenomen.

In eerste instantie lijken een 10-tal pensioenfondsen zwaar in de problemen te zitten. Voor een oplossing wordt naar de federale overheid gekeken, maar ook die zit in nauwe financiële schoentjes.

Fitch overweegt om de kredietrating voor verschillende Amerikaanse staten te verlagen, onder andere vanwege verwachte problemen bij de pensioenfondsen bij een aantal staten. De economen zijn de pensioenverplichtingen van de lokale overheden anders gaan analyseren en zodoende tot de conclusie gekomen dat de problemen veel dieper zitten dan algemeen wordt aangenomen. In eerste instantie lijken een 10-tal pensioenfondsen zwaar in de problemen te zitten. Voor een oplossing wordt naar de federale overheid gekeken, maar ook die zit in nauwe financiële schoentjes.