Of die er snel gaat komen, valt te betwijfelen. Binnen de eurozone tekent zich een duidelijke tweespalt af, onder andere wat betreft het uitbrengen van euro-obligaties en het verhogen van het bedrag in het stabiliteitsfonds.

Op de valutamarkten gedraagt de euro zich inmiddels vrij goed, vanmorgen in Tokio werd voor een euro 1,3254 dollar betaald. Gisterenavond werd voor een euro nog 1,3239 dollar betaald.

Koji Fukaya, chief currency strategist in Tokio bij Credit Suisse Group AG, is nochtans van mening dat het baisse-potentieel voor de dollar eerder beperkt blijft, dit vanwege de betere macro-economische fundamentals.

Of die er snel gaat komen, valt te betwijfelen. Binnen de eurozone tekent zich een duidelijke tweespalt af, onder andere wat betreft het uitbrengen van euro-obligaties en het verhogen van het bedrag in het stabiliteitsfonds. Op de valutamarkten gedraagt de euro zich inmiddels vrij goed, vanmorgen in Tokio werd voor een euro 1,3254 dollar betaald. Gisterenavond werd voor een euro nog 1,3239 dollar betaald. Koji Fukaya, chief currency strategist in Tokio bij Credit Suisse Group AG, is nochtans van mening dat het baisse-potentieel voor de dollar eerder beperkt blijft, dit vanwege de betere macro-economische fundamentals.