De risico-opslag bleef per saldo onveranderd. De risico-opslag van Griekse staatsobligaties liep iets op nadat een Griekse krant berichtte dat anonieme bronnen hebben verklaard dat Griekenland na 2013 de uitstaande schuld wil herstructureren.

De herstructurering zou gepaard gaan zonder een verlies van (een deel van) de hoofdsom, maar door het verlengen van looptijden en lagere couponbetalingen.

Het bericht is niet bevestigd door regeringsfunctionarissen. Gezien de hoogte van de Griekse schuld is de speculatie over een herstructurering volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet raar. Op basis van de huidige prijs wordt hier in de markt ook al

rekening mee gehouden.

De risico-opslag bleef per saldo onveranderd. De risico-opslag van Griekse staatsobligaties liep iets op nadat een Griekse krant berichtte dat anonieme bronnen hebben verklaard dat Griekenland na 2013 de uitstaande schuld wil herstructureren. De herstructurering zou gepaard gaan zonder een verlies van (een deel van) de hoofdsom, maar door het verlengen van looptijden en lagere couponbetalingen. Het bericht is niet bevestigd door regeringsfunctionarissen. Gezien de hoogte van de Griekse schuld is de speculatie over een herstructurering volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet raar. Op basis van de huidige prijs wordt hier in de markt ook alrekening mee gehouden.