Wat is er met Apple eigenlijk aan de hand waarom deze hoogvlieger plots een laagvlieger is geworden? Verschillende fundamentals zijn gewijzigd en hebben het business model van Apple beïnvloed. Maar op de eerste plaats was de koers van Apple te sterk gestegen.

Heel wat beleggers realiseren grote winsten op dit aandeel, met als gevolg dat ze deze winsten willen binnenhalen. Met op de achtergrond de fiscale klip worden in de VS nieuwe maatregelen verwacht, waaronder mogelijk een belasting op meerwaarden gerealiseerd op aandelen. Sommige beleggers nemen het zekere voor het onzekere en halen hun winsten onbelast binnen.

Wat is er met Apple eigenlijk aan de hand waarom deze hoogvlieger plots een laagvlieger is geworden? Verschillende fundamentals zijn gewijzigd en hebben het business model van Apple beïnvloed. Maar op de eerste plaats was de koers van Apple te sterk gestegen. Heel wat beleggers realiseren grote winsten op dit aandeel, met als gevolg dat ze deze winsten willen binnenhalen. Met op de achtergrond de fiscale klip worden in de VS nieuwe maatregelen verwacht, waaronder mogelijk een belasting op meerwaarden gerealiseerd op aandelen. Sommige beleggers nemen het zekere voor het onzekere en halen hun winsten onbelast binnen.