De meevallende werkloosheidscijfers waren een opsteker, maar daar stond dan weer tegenover dat het consumentenvertrouwen in december een duik heeft genomen. De bezorgdheid omtrent de fiscale klip is uiteraard niet vreemd aan de afname van het consumentenvertrouwen.

De Thomson Reuters/University of Michigan index die het consumentenvertrouwen uitdrukt kwam begin december uit op 74,50 en dat was het laagste niveau sinds augustus.

Het cijfer voor november lag op 82,70, zodat er sprake was van een stevige daling. De consensusverwachting lag op een stand van de index op 82,40.

De meevallende werkloosheidscijfers waren een opsteker, maar daar stond dan weer tegenover dat het consumentenvertrouwen in december een duik heeft genomen. De bezorgdheid omtrent de fiscale klip is uiteraard niet vreemd aan de afname van het consumentenvertrouwen. De Thomson Reuters/University of Michigan index die het consumentenvertrouwen uitdrukt kwam begin december uit op 74,50 en dat was het laagste niveau sinds augustus. Het cijfer voor november lag op 82,70, zodat er sprake was van een stevige daling. De consensusverwachting lag op een stand van de index op 82,40.