Analist Greg Valliere, analist voor de Potomac Research Group in Washington, is van mening dat zo'n oplossing alleen van tijdelijke aard zal zijn.

De politici zullen de bal voor zich blijven uitschuiven, in die zin dat er telkens opnieuw tijdelijke oplossingen naar voren geschoven zullen worden.

Uiteindelijk zal het probleem daardoor telkens opnieuw opduiken, met alle onzekerheid die daarmee gepaard gaat. In de ogen van Valliere kan de fiscale klip dus nog jarenlang een stempel op de financiële markten blijven drukken. Hij verwacht een tijdelijke oplossing in december, waarna het probleem volgend jaar opnieuw de kop zal opsteken.

Analist Greg Valliere, analist voor de Potomac Research Group in Washington, is van mening dat zo'n oplossing alleen van tijdelijke aard zal zijn. De politici zullen de bal voor zich blijven uitschuiven, in die zin dat er telkens opnieuw tijdelijke oplossingen naar voren geschoven zullen worden. Uiteindelijk zal het probleem daardoor telkens opnieuw opduiken, met alle onzekerheid die daarmee gepaard gaat. In de ogen van Valliere kan de fiscale klip dus nog jarenlang een stempel op de financiële markten blijven drukken. Hij verwacht een tijdelijke oplossing in december, waarna het probleem volgend jaar opnieuw de kop zal opsteken.