Vandaag buigt het Amerikaans congres zich opnieuw over het probleem van de fiscale klip, de combinatie van het wegvallen van belastingverlagingen en automatische besparingen die de economie in de Verenigde Staten ernstige schade kan toebrengen.

Er rest nog ongeveer zeven weken tijd om een oplossing voor dit probleem te vinden. In afwachting houden de beleggers op Wall Street het poeder liever nog even droog, zoals blijkt uit de verhandelde volumes op Wall Street.

Die waren tijdens de recente studies opvallend laag. De financiële markten beseffen maar al te goed dat het uitblijven van een oplossing voor de fiscale klip de Verenigde Staten in een nieuwe recessie kunnen storten.

Vandaag buigt het Amerikaans congres zich opnieuw over het probleem van de fiscale klip, de combinatie van het wegvallen van belastingverlagingen en automatische besparingen die de economie in de Verenigde Staten ernstige schade kan toebrengen. Er rest nog ongeveer zeven weken tijd om een oplossing voor dit probleem te vinden. In afwachting houden de beleggers op Wall Street het poeder liever nog even droog, zoals blijkt uit de verhandelde volumes op Wall Street. Die waren tijdens de recente studies opvallend laag. De financiële markten beseffen maar al te goed dat het uitblijven van een oplossing voor de fiscale klip de Verenigde Staten in een nieuwe recessie kunnen storten.