De Finse bedrijfswereld lijkt in steeds mindere mate in staat om orders binnen te halen en om jobs veilig te stellen. Al sinds de herfst van 2008 is het Finse exportmodel beginnen te sputteren.

De Finse werkloosheid bedraagt nog steeds maar 7,90% en ligt dus duidelijk onder het gemiddelde van Europese Unie (10,60%) en van de eurozone (11,60%), maar dreigt in snel tempo te stijgen.

Vooral vanaf volgende lente zou het aantal werklozen fors toenemen. Daarmee wordt opnieuw duidelijk dat de Europese schuldencrisis nu ook de kern van de eurozone heeft bereikt.

De Finse bedrijfswereld lijkt in steeds mindere mate in staat om orders binnen te halen en om jobs veilig te stellen. Al sinds de herfst van 2008 is het Finse exportmodel beginnen te sputteren. De Finse werkloosheid bedraagt nog steeds maar 7,90% en ligt dus duidelijk onder het gemiddelde van Europese Unie (10,60%) en van de eurozone (11,60%), maar dreigt in snel tempo te stijgen. Vooral vanaf volgende lente zou het aantal werklozen fors toenemen. Daarmee wordt opnieuw duidelijk dat de Europese schuldencrisis nu ook de kern van de eurozone heeft bereikt.