Volgens Katainen is de situatie ernstig, zo ernstig zelfs als ze in de afgelopen twee jaar niet is geweest. De leden van de eurozone moeten alles op alles zetten wanneer ze de euro daadwerkelijk willen redden. De minister sprak van een extreem gevaarlijke situatie.

Finland gedraagt zich steeds moeilijker binnen de Eurozone

De uitspraken van Katainen moeten worden bekeken tegen de achtergrond van de steeds moeilijkere houding die Finland binnen de eurozone aanneemt.

De jongste dagen is de naam speculatie toegenomen dat Finland als eerste land de eurozone zou verlaten.

Europees Commissaris Olli Rehn, toevallig of niet eveneens een Fin, had nog een opmerking in verband met het reddingsplan voor de Spaanse banken. De details van dit plan moeten zo worden vastgelegd dat de belastingbetalers geen onredelijk lage lasten moet dragen.

Volgens Katainen is de situatie ernstig, zo ernstig zelfs als ze in de afgelopen twee jaar niet is geweest. De leden van de eurozone moeten alles op alles zetten wanneer ze de euro daadwerkelijk willen redden. De minister sprak van een extreem gevaarlijke situatie. Finland gedraagt zich steeds moeilijker binnen de Eurozone De uitspraken van Katainen moeten worden bekeken tegen de achtergrond van de steeds moeilijkere houding die Finland binnen de eurozone aanneemt. De jongste dagen is de naam speculatie toegenomen dat Finland als eerste land de eurozone zou verlaten. Europees Commissaris Olli Rehn, toevallig of niet eveneens een Fin, had nog een opmerking in verband met het reddingsplan voor de Spaanse banken. De details van dit plan moeten zo worden vastgelegd dat de belastingbetalers geen onredelijk lage lasten moet dragen.