Volgens Linowsky heeft ook Finland zich ontpopt tot een fervent tegenstrever van de emissie van eurobonds. Dat land heeft zich overigens ook altijd heftig verzet tegen reddingsprogramma's.

Het rendement op Italiaanse staatsobligaties bereikte gisteren het laagste niveau sinds 22 juli, de dag dat de ECB besliste om Italiaanse en Spaanse obligaties in te kopen.

Dat rendement bedroeg woensdag 4,95%, of een daling met 5 basispunten. Het rendement op de 10-jarige Spaanse daalde tot 4,94% of het laagste niveau sinds 24 november.

Volgens Linowsky heeft ook Finland zich ontpopt tot een fervent tegenstrever van de emissie van eurobonds. Dat land heeft zich overigens ook altijd heftig verzet tegen reddingsprogramma's. Het rendement op Italiaanse staatsobligaties bereikte gisteren het laagste niveau sinds 22 juli, de dag dat de ECB besliste om Italiaanse en Spaanse obligaties in te kopen. Dat rendement bedroeg woensdag 4,95%, of een daling met 5 basispunten. Het rendement op de 10-jarige Spaanse daalde tot 4,94% of het laagste niveau sinds 24 november.