De kans op een lagere rente lijkt op volgens Theodoor Gilissen Bankiers dit moment groter dan een herstructurering van senior obligaties.

Leden van de Europese Commissie hebben duidelijk gemaakt dat het herstructureren van senior bankschuld niet wenselijk is vanwege het risico op een domino-effect naar andere banken, met hogere financieringskosten tot gevolg.

Ratingbureau Fitch wees er vorige week bovendien op dat een herstructurering weinig oplevert maar wel hoge kosten met zich mee zal brengen.

Onderhandelingen over de aanpassing van de condities zullen waarschijnlijk volgende maand plaatsvinden bij de Euro-top van 11 maart en die van 24-25 maart.

De kans op een lagere rente lijkt op volgens Theodoor Gilissen Bankiers dit moment groter dan een herstructurering van senior obligaties. Leden van de Europese Commissie hebben duidelijk gemaakt dat het herstructureren van senior bankschuld niet wenselijk is vanwege het risico op een domino-effect naar andere banken, met hogere financieringskosten tot gevolg. Ratingbureau Fitch wees er vorige week bovendien op dat een herstructurering weinig oplevert maar wel hoge kosten met zich mee zal brengen. Onderhandelingen over de aanpassing van de condities zullen waarschijnlijk volgende maand plaatsvinden bij de Euro-top van 11 maart en die van 24-25 maart.